Contracten zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van uw aanvullende verzekering wordt de behandeling vergoed.
Mocht u geen of een beperkte aanvullende verzekering hebben dan vindt u hier onze tarieven 2019

Bij Zorg en Zekerheid voldoen wij aan het hoogste kwaliteitsniveau (3 sterren)

Westwijk Fysio heeft een Plus Status voor alle Achmea verzekerden

Onze praktijk is aangesloten bij het schoudernetwerk Amsterdam

 

Onze praktijk is lid van de SAF (Samenwerkende Amstelveense Fysiotherapeuten)

Onze praktijk is lid van FZA (Fysio Zorg Amstelland)

page1image1785920

Directe toegangelijkheid fysiotherapie

Vanaf 1 januari 2006 kan men een afspraak maken bij de fysiotherapeut en of manueel therapeut zonder een verwijzing van de arts.

Deze maatregel is door de overheid ingesteld en is een waardering voor de toegenomen professionaliteit van de Nederlandse fysiotherapie. De bedoeling is het mogelijk maken van een snellere aanpak van klachten, die met fysiotherapie/manuele therapie te behandelen zijn.

Wanneer iemand zich, zonder verwijzing, meldt bij de fysiotherapeut vindt er eerst een screening plaats. Deze screening zal bij acute patiënten binnen 48 uur plaatsvinden. Dit betekent dat de klachten van die persoon, in een kort gesprek, geëvalueerd worden, om te kijken of die ook daadwerkelijk behandelbaar zijn met fysiotherapie en of er geen eventueel achterliggende aandoeningen aanwezig zijn, die toch door een arts gezien moeten worden.

Wanneer de fysiotherapeut vindt dat de klacht door hem goed te behandelen is zal hij/zij een afspraak maken. Met instemming van de patiënt zal de huisarts van het in behandeling nemen op de hoogte worden gesteld. Wanneer de fysiotherapeut twijfelt over het goed kunnen behandelen van die klacht, of denkt dat er misschien iets anders aan de hand kan zijn, zal hij/zij die persoon adviseren contact met de huisarts op te nemen en een korte, schriftelijke rapportage voor de huisarts opstellen.